Minne melomaan?

Tekisikö mielesi lähteä useamman päivän melontaretkelle, mutta et oikein tiedä, mihin kannattaisi lähteä? Tai oletko jo päättänyt, minne lähdet, mutta haluaisit tietää, mitä siellä kannattaa tehdä? Silloin olet saapunut juuri oikeaan paikkaan!

Tälle Minne melomaan? -sivustolle tulen kokoamaan retkimelontaan sopivien järvien ja merialueiden esittelyjä ja arviointeja. Tämä sivusto täydentää mobiHiittä, josta löytyy suuri joukko yksittäisiä kohdetietoja retkisatamista, palvelupisteistä, autopaikoista jne.

MobiHiisi pyrkii esittämään tiedot objektiivisesti asioita mitenkään värittämättä (esimerkiksi "tiheäpuustoinen alue" tai "lehtomainen alue" sen sijaan että todettaisiin paikan olevan "punkkinen pusikko"), mutta tällä sivustolla annan subjektiivisia arvioita laajempien alueiden hyvistä ja huonoista puolista. Mobihiisi kertookin mitä siellä on, kun tämä Minne melomaan? -sivusto puolestaan kertoo millaista siellä on: millaista nähtävää sieltä löytyy, millaiset melontaolosuhteet siellä on, ja mistä löytyy parhaimmat maisemat ja hienoimmat rannat.

Tämän Minne melomaan? -sivuston kokoaminen on alkanut keväällä 2021 ja pyrin laajentamaan sitä pikku hiljaa. Tavoitteena on saada mukaan kaikki hienoimmat tasaiset vedet, mutta mukaan tulee varmaankin myös ei-niin-näyttäviä meri- ja järvialueita. Jokireittejä en ole juurikaan kolunnut, joten niitä ei tältä sivustolta myöskään löydy. Käsitellyt alueet näyttävä kartta löytyy mobiHiiden Minne melomaan? -sivulta.

Voit tilata sähköpostiisi ilmoitukset kaikista uusista postauksista. Syötä vain sähköpostiosoitteesi tämän sivun oikeanpuoleisella palstalla olevaan ”Seuraa sähköpostilla” -kenttään ja napsauta ”Tilaa”-painiketta. (Kännykkäversiossa oikeanpuoleinen palsta ei välttämättä näy lainkaan, joten napsauta sivun alalaidassa ”Näytä internetversio” tai tee tilaus tietokoneella.) Saat sähköpostiisi vahvistuspyynnön ja vahvistamisen jälkeen pääset muuttamaan muun muassa  ilmoituksissa käytettävän kielen suomeksi (oletuksena englanti) ja sen, haluatko ilmoituksiin uudesta postauksesta pelkästään otsikon vaiko koko tekstin. Tilaaminen ei maksa mitään, siitä ei seuraa ylimääräisiä viestejä ja voit lopettaa tilauksesi milloin tahansa. Palvelun tuottaa follow.it ja halutessasi voit seurata sen avulla myös monia muita lähteitä.

Olen harrastanut retkimelontaa kohta jo 50 vuotta. Aloitin melontaurani itä-helsinkiläisessä Marjaniemen Melojissa ja muutettuani työn perässä Pohjois-Karjalaan jatkoin melomista Joensuun Kauhojissa. Marjaniemen Melojille olen kiitollinen melontainnostuksen virittämisestä sekä melontatekniikan alkeiden opettamisesta. Joensuun Kauhojille olen kiitollinen vetämilleni retkille lähteneistä innokkaista osallistujista, jotka ovat opettaneet minulle retkimelontaa sekä retkien vetämisen jaloa taitoa. Kivaa on kaikkien kanssa ollut!

Kuluneiden vuosien mittaan olen melonut käytännössä Suomen kaikilla vähänkin isommilla järvillä sekä valtaosalla Suomen rannikosta, ja perustankin tällä sivustolla esittämäni arvioini omakohtaisiin kokemuksiini. On selvää, että eri ihmiset arvostavat erilaisia asioita ja olosuhteet muuttuvat vuosikymmenten kuluessa, joten toivonkin, että kuvausten kommentointiosioita käytettäisiin runsaasti. Palautetta saa toki lähettää myös suoraan minulle osoitteeseen saja.fi@gmail.com.

Toivottavasti saat täältä ideoita uusiksi retkikohteiksi!

Saja

---

Jorma Sajaniemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Nämä ovat kiinnostaneet viime aikoina: